Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Σπουδές & Σταδιοδρομία


Ο ιατρός Θεόδωρος Καραμήτσος γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1995 με βαθμό πτυχίου 'ΑΡΙΣΤΑ' και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας το 2005. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα από το 2006-2013 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία όπου μετεκπαιδεύτηκε στη Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Oxford Centre for Magnetic Resonance Research (OCMR). Έχει λάβει το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης (επίπεδο 3) στο MRI καρδιάς με βάση την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Society of Cardiovascular Magnetic Resonance Research.

Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι μέλος ΔΕΠ στην Α' Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και φέρει τον τίτλο του Επίκουρου Καθηγητή Καρδιολογίας. Εκτός από την καρδιαγγειακή απεικόνιση, ασχολείται με την καρδιακή ανεπάρκεια και είναι επιστημονικά υπεύθυνος του ειδικού εξωτερικού ιατρείου καρδιακής ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 130 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 20 κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας εργασίας απεικονιστικών τεχνικών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (2016-2018) και μέλος επιτροπών της European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI).

Επικοινωνήστε μαζί μας